De fractie van GroenLinks heeft B&W van de gemeente Landgraaf vragen gesteld over de financiële middelen cq. budgetten die de gemeente Landgraaf ontvangt om de rol van Antidiscriminatievoorziening in te vullen en heeft vragen gesteld over de wijze waarop deze tot op heden zijn besteed.

 

GROENLINKS Landgraaf

Troereberg 26

6374MA Landgraaf

 

Artikel 37 vragen betreffende Antidiscriminatievoorziening (ADV)

 

Aan de griffier van de gemeente Landgraaf

 

 

Geachte griffier,

 

Hierbij ontvangt u artikel 37 vragen van de fractie GroenLinks. Wij verzoeken u deze vragen door te leiden naar het College van B&W.

 

Geachte leden van het College van B&W,

 

In het artikel Geld aanpak discriminatie blijft liggen in De Limburger van zondag 16 april 2023 lezen wij dat geld vanuit de Provincie dat bedoeld is voor onafhankelijke bijstand bij klachten over discriminatie en registratie, niet volledig besteed wordt binnen gemeenten of mogelijk anders besteed wordt.

 

Naar aanleiding hiervan, heeft de fractie van GroenLinks Landgraaf de volgende vragen:

 

  1. Welke financiële middelen cq. budgetten ontvangt de gemeente Landgraaf om de rol van Antidiscriminatievoorziening (ADV) in te vullen en hoe zijn deze tot op heden besteed? Zijn er mogelijke budgetten op andere wijze besteed, zo ja, waaraan?
  2. Hoeveel extra middelen zijn er beschikbaar gesteld voor Landgraaf voor het jaar 2023 en hoe wil de gemeente deze inzetten?
  3. Wat kan de gemeente Landgraaf doen om ervoor te zorgen dat het ADV meer doet om bekendheid te creëren bij de Landgraafse inwoners?
  4. Waaruit blijkt dat de inrichting van het ADV effectief en onafhankelijk functioneert? Ziet het college nog mogelijkheden om dit te kunnen verbeteren? Zo ja welke?

 

Wij zien de beantwoording van onze vragen graag tegemoet binnen de daarvoor gestelde termijn. Bij voorbaat dank.

 

Vriendelijke groet,

 

Mireille Haex
GroenLinks Landgraaf